Advent első vasárnapja

Advent első vasárnapján a Szakolyi Micimackó Óvoda dolgozói és ovisai adtak szívet melengető műsort. Köszönet érte! Ünnepségünket jelenlétükkel megtisztelték testvértelepülésünk, Örös vezetői is.

„A mai vasárnapon meggyújtott első gyertya Ádámot és Évát szimbolizálja, akiknek Isten elsőként ígérte meg a megváltást: ezért ez a gyertya a HIT jelképe. Színe lila, mely a katolikus vallásban a bűnbánat színe. A bűnbánat színével és a HIT jelképével meggyújtása kerülő első adventi gyertya mire is hívja fel a figyelmünket? Talán elsősorban arra, hogy méltó alázattal, kötelességünk teljesítésével, embertársaink megbecsülésével, mértékletességgel készüljünk az ünnepvárás időszakában a TESTI – LELKI egyensúlyt megtalálni. Erősödjön a saját magunkba, embertársainkba és természetesen GYERMEKeinkbe vetett hitünk, mely hozzásegíthet minket a REMÉNY, a SZERETET és a BÉKESSÉG képességéhez.

Advent a hangolódás, az elcsendesedés, a felkészüléssel teli várakozás időszaka, amikor lassan öröm tölti el a szívünket és a szeretet kopogtat a lelkünk ablakán. Ebben az időszakban, emberi kapcsolatainkban, családjainkban, intézményeinkben az összetartozás érzése felerősödik, melyet, mint most is, közösségi programokon, eseményeken újra és újra átélünk, átélhetünk.

Kívánom, éljünk HITBEN-HITTEL! Boldog ünnepvárást és szeretetteljes ünnepet Kívánunk!”

Megosztás