Tájékoztató a tanyák villamos energiával történő ellátását megalapozó felmérésről

Tisztelt Lakosok!

A Kormány a B/38. számú, a tanyák és tanyás térségek megőrzéséről, fejlesztéséről szóló 49/2009. (V.27.) OGY határozatában foglaltak 2011. és 2012. évi végrehajtásáról szóló jelentésben kiemelt célkitűzésként jelölte meg az összes magyarországi tanya 2020. évig villamos energiával történő ellátását.

A tanyavilág felmérését az elkövetkező hetekben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkatársai, egységes tematika alapján végzik. A felmérést végzők előzetes ütemezés szerint keresik fel a tanyák lakosait. A személyesen történő megkeresés során az ingatlant rögzítő fénykép készítésére és adatlap felvételére kerül sor, melyen a tanyai lakosok helyzetére, életmódjára, a tanya épületeinek állapotára, infrastrukturális ellátottságára vonatkozó kérdések szerepelnek.

A jövőbeni kormányzati és térségi, helyi tanyafejlesztési programoknak, a tanyák és a tanyás települések átfogó fejlesztésének nélkülözhetetlen alapja a kutatást követően rendelkezésre álló adatbázis, ezért kérjük, segítő együttműködésével járuljon hozzá a felmérés eredményes megvalósításához.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Megosztás