Tájékoztató az egészségügyi alapellátásban bekövetkezett változásokról

Tisztelt Szakolyi Lakosság!

Szakoly Község Önkormányzata a község humánszolgáltatási rendszerében elsődleges fontosságúnak tekinti a községben élő felnőtt és gyermekkorú lakosság részére az egészségügyi alapellátás megfelelő színvonalú ellátását, s olyan ügyeleti rendszer kialakítását, melyben a sürgős ellátásra szoruló betegek vagy az egészségügyi központban, vagy indokolt hívás esetén a lakásukon kaphatnak ellátást.

Az egészségügyi alapellátásnak teret adó nyíradonyi Egészségügyi Központ megújulva korszerű környezettel várja a betegeket a 4254 Nyíradony, Kossuth út 2. szám alatt lévő Egészségügyi Központban.
A jogszabályok változásában kiemelt szerepe van az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény, mely újra szabályozza az egészségügyi alapellátások rendszerét, kiemelve a betegeknek a gyógyuláshoz és gyógyításhoz való elidegeníthetetlen állampolgári alapjogát.
A módosítások mindazon által érintetlenül hagyják az önkormányzatoknak az egészségügyi ellátások megszervezésében, a rendelési időn túl nyújtott ügyeleti ellátás biztosításában meglévő ellátási kötelezettségét.
A központi háziorvosi ügyeleti ellátás működtetésének biztonságosabbá tétele érdekében Szakoly Község Önkormányzat Képviselő-testülete feladat-ellátási megállapodást kötött Nyíradony Város Önkormányzatával az orvosi ügyelet közösen történő megszervezésére és ellátására.

Az ügyeleti ellátás hétköznapokon 16:00 órától másnap 8:00 óráig,
hétvégén reggel 8:00 órától másnap reggel 8:00 óráig
nyújt folyamatos ellátást a betegeknek
a 4254 Nyíradony, Kossuth út 2. szám alatt lévő
Egészségügyi Központban a város központjában.

Az ügyelet elérhető: a 06-52/203-022-es telefonszámon 2016. november 1-től.

Remélem a változások elnyerik az Önök tetszését is!

Szűcs Gabriella
polgármester

Megosztás