Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kedvezményezett neve:Szakoly Község Önkormányzata
Projekt azonosítószáma:TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SB1-2022-00024
Projekt címe:Kerékpárút kialakítása Szakoly-Balkány települések között
Támogatás összege:116 137 598 Ft
Támogatás intenzitása:100%
A projekt fizikai befejezése:2025.12.31.
Projekt keretében Szakoly és Balkány között kerékpárút kerül kialakításra. A kerékpárút hozzájárul a biztonságosabb közlekedéshez mind a forgalomgeneráló pontok eléréséhez, mind a szabadidős tevékenységekhez. A projekt keretében elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút kerül kiépítésre külterületen.

A projekt keretében kialakításra kerülő belterületi kerékpárút hozzájárul a biztonságosabb közlekedéshez, az élhetőbb településhez. A kivitelezés munkalehetőséget biztosít a mélyszegénységben élők és a romák számára. A biztonságosabb közlekedés elősegítheti a munkaerőpiaci elhelyezkedést, a gyermekek fejlődését, egészségmegőrzését a mozgás által, a
nők munkaerőpiacon való elhelyezkedését, valamint a gyermekek biztonságos eljuttatását az intézményekbe, külön foglalkozásokra.

A meglévő szikkasztó árkot szükséges tisztítani és újra profilozni. A forgalmi rendhez tartozó táblázást az engedélyes végleges forgalmi rend tartalmazza. A fejlesztés több település közigazgatási területét is érinti, ezért konzorcium keretében valósul meg.

A projekt 116,14 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jöhet létre. A projekt keretében elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút kerül kiépítésre. A fejlesztés keretében 2,55 m használati szélességű új kerékpárút kerül létesítésre.

A megvalósult fejlesztések hozzájárulnak Szakoly és Balkány Község kerékpár úthálózatának létrejöttében, ezáltal egy rendszerezettebb településképet alkotva.

Back to top