Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kedvezményezett neve:Szakoly Község Önkormányzata
Projekt azonosítószáma:TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SB1-2022-00017
Projekt címe:Épületenergetikai fejlesztés Szakoly Községben
Támogatás összege:165 660 000 Ft
Támogatás intenzitása:100%
A projekt fizikai befejezése:2025.03.31.

Szakoly település vezetőségének célja a település gazdasági fellendítése és munkalehetőségek biztosítása, amivel a népességmegtartást próbálja elérni. Az önkormányzat fontosnak tartja a település energiahatékonyságának a növelését az önkormányzati épületekben is. Az energiahatékonysággal csökkenthetők a kiadások, amely során keletkezett megtakarításokból további fejlesztések valósíthatók meg. Jelen támogatási konstrukcióval is az energiahatékonyság növelése a célja, az önkormányzat tulajdonában álló épületben az önkormányzatnak. Az épületek korszerűsítése, az energetikai minőség szerinti besorolás kedvezővé tétele a cél.

A fejlesztés a település alábbi területein valósult meg:

  • Szakoly, Esze Tamás utca

Jelenleg az épület a rossz műszaki állapota miatt nem tudja ellátni a tervezett funkcióit, viszont a fejlesztés után a Polgármesteri Hivatal átköltözik az épületbe és így Közigazgatási funkcióit ellátó hivatali intézményként fog funkcionálni. A projektben betervezett tevékenységek megvalósításával az energiahatékonyság növelése, az épület korszerűsítése, megújuló energiaforrások és korszerű modern technikák alkalmazása a kívánt eredmény. Az energiahatékonysággal az épület rezsi költségét kívánják csökkenteni.

A korszerűsítés keretében az épület hőszigetelése, nyílászáró-cseréje, gépészeti korszerűsítése, akadálymentesítése és napelemes rendszer telepítése valósul meg.

A megvalósult fejlesztések hozzájárulnak Szakoly Község korszerűsítésében és fejlődésében.

Back to top